Ervaringen

Met veel plezier deel ik op deze pagina de ervaringen van klanten.


Meghan (Border Collie 1,5 jaar) begon steeds meer uit te vallen, was erg bang en gestrest, ik kreeg steeds moeilijker contact en ik was bang dat de hond erg ongelukkig was. Na alle begeleiding, opdrachten en vooral goed management is het weer een vrolijke hond die veel contact zoekt, graag opdrachtjes uitvoert, heel goed te coachen is en weer veel gelukkiger oogt. Namens Meghan en Maybe wil ik je heel hartelijk bedanken voor je fantastische hulp! We zijn er alle drie gelukkiger van geworden.

Margot de Zeeuw


Bedankt voor de super leuke lessen ik vind dat je het erg leuk en leerzaam doet. Ik heb er veel aan gehad!

Desiree van de Mark en Djazy


Igor is de eerste maanden van zijn leven ziek geweest. Dit maakte dat we niet konden deelnemen aan puppy trainingen. Toen Igor opknapte werd het een boefje. Ik wilde heel graag handvatten om Igor te leren begrijpen en een goed contact/band met Igor te krijgen. Via een collega kwam ik bij hondenschool Connect terecht.

Het gesprek met Gerda voelde gelijk goed. Ze gaf duidelijk aan hoe ze tegen het ontwikkelen van een hond en baasje aan kijkt: Het leren kennen van je hond en vandaar uit het aanleren van regels.

Wat ik heel sterk vind is dat ze heel positief, duidelijk geduldig op het niveau van Igor en mij les gaf. En dat je regels leert in de omgeving van de hond.  Dus niet op een plek waar Igor dat gedrag niet liet zien. Daarin werd niet alleen maar naar Igor gekeken maar vooral ook naar mij, wat is mijn houding.  Ze kon duidelijk uitleggen aan mij dat het vaak verwarrend en negatief gedrag veroorzaakte bij Igor door wat ik uitstraalde.  

Het project van drie maanden is echt fijn. Het laat in de weken een duidelijke lijn zien, Je werkt ergens naar toe.

Herhaling van geleerde en aanleren van nieuwe vaardigheden. Stimulans, reflecteren, complimenten geven echt een boost.  En ik kom er achter dat het enthousiast maakt tot nog meer willen leren tot een nog mooiere band met Igor

Ria Donkersteeg en Igor.


Mijn ouders zijn beide minder valide maar moeten wel met enige regelmaat op de hond passen. Het lijkt ons fantastisch wanneer onze hond een helpende functie mag hebben bij mijn ouders. Het wordt niet op grote schaal aangeboden aan particulieren maar gelukkig bij hondenschool Connect wel.

Het programma is goed, overzichtelijk opgesteld. Wat prettig was, is dat er rekening gehouden kon worden met specifieke wensen wat betreft de face2face afspraken plannen. Het was wel lastig te voldoen aan de film opdrachten.

Wat ik het meeste prettig vond was het app contact waarbij alle vragen en hersenspinsels gedeeld konden worden. Waardoor wij nooit het idee hebben gehad alleen te staan in de opvoeding van de hond.

Wat mij het meeste bij is gebleven is de betrokkenheid die getoond werd. Na het overlijden van mijn vorige hond, hebben wij heel snel een nieuwe hond genomen. Er was zo veel respect voor ons gevoel hierin en ook mijn spanningen en angsten werden rustig en respectvol besproken. Daarnaast waren wij soms wel eens een beetje jaloers in hoe goed jij de hond kon lezen. Hier hopen wij ook nog meer in te kunnen groeien. Daarnaast was het erg goed om het stappenplan zelf te maken, al heeft dit wel de nodige struggels met zich mee gebracht . Want wat is geduld hebben toch lastig.

Uiteindelijk hebben Tom en ik meer geleerd dan Sproet denk ik en moeten wij ook nog veel meer leren dan Sproet.

Tom en Karin van den Ham

Sproet.