Ervaringen

Met veel plezier deel ik op deze pagina de ervaringen van klanten.


Met onze puberlabrador Dirk hebben we een maandprogramma gedaan bij hondenschool Connect.

Het was heel fijn om een-op-een met Gerda en Dirk te werken. Grappig ook om te zien dat het vaak maar kleine dingen zijn die je als baas moet doen om je hond weer een beetje in het gareel te krijgen. Het is geen ‘rocket science’, maar je moet wel net even weten waar je als baas op moet letten – want ja, je denkt als baas wel dat je hond iets verkeerd doet, maar in feite is het de baas zelf die even niet zo goed oplet.

Het fijne van het maandprogramma is dat Gerda je daar steeds weer even aan herinnert – dat werkt dus heel goed!

En verder is Gerda een leuke en fijne trainer: ze is serieus en lekker praktisch, maar ligt net zo goed ook in een deuk om de streken die Dirk uithaalt.

Mariska Tjoelker en Dirk
Dirk

Meghan (Border Collie 1,5 jaar) begon steeds meer uit te vallen, was erg bang en gestrest, ik kreeg steeds moeilijker contact en ik was bang dat de hond erg ongelukkig was. Na alle begeleiding, opdrachten en vooral goed management is het weer een vrolijke hond die veel contact zoekt, graag opdrachtjes uitvoert, heel goed te coachen is en weer veel gelukkiger oogt. Namens Meghan en Maybe wil ik je heel hartelijk bedanken voor je fantastische hulp! We zijn er alle drie gelukkiger van geworden.

Margot de Zeeuw

Igor is de eerste maanden van zijn leven ziek geweest. Dit maakte dat we niet konden deelnemen aan puppy trainingen. Toen Igor opknapte werd het een boefje. Ik wilde heel graag handvatten om Igor te leren begrijpen en een goed contact/band met Igor te krijgen. Via een collega kwam ik bij hondenschool Connect terecht.

Het gesprek met Gerda voelde gelijk goed. Ze gaf duidelijk aan hoe ze tegen het ontwikkelen van een hond en baasje aan kijkt: Het leren kennen van je hond en vandaar uit het aanleren van regels.

Wat ik heel sterk vind is dat ze heel positief, duidelijk geduldig op het niveau van Igor en mij les gaf. En dat je regels leert in de omgeving van de hond.  Dus niet op een plek waar Igor dat gedrag niet liet zien. Daarin werd niet alleen maar naar Igor gekeken maar vooral ook naar mij, wat is mijn houding.  Ze kon duidelijk uitleggen aan mij dat het vaak verwarrend en negatief gedrag veroorzaakte bij Igor door wat ik uitstraalde.  

Het project van drie maanden is echt fijn. Het laat in de weken een duidelijke lijn zien, Je werkt ergens naar toe.

Herhaling van geleerde en aanleren van nieuwe vaardigheden. Stimulans, reflecteren, complimenten geven echt een boost.  En ik kom er achter dat het enthousiast maakt tot nog meer willen leren tot een nog mooiere band met Igor

Ria Donkersteeg en Igor
Igor

Mijn ouders zijn beide minder valide maar moeten wel met enige regelmaat op de hond passen. Het lijkt ons fantastisch wanneer onze hond een helpende functie mag hebben bij mijn ouders. Het wordt niet op grote schaal aangeboden aan particulieren maar gelukkig bij hondenschool Connect wel.

Het programma is goed, overzichtelijk opgesteld. Wat prettig was, is dat er rekening gehouden kon worden met specifieke wensen wat betreft de face2face afspraken plannen. Het was wel lastig te voldoen aan de film opdrachten.

Wat ik het meeste prettig vond was het app contact waarbij alle vragen en hersenspinsels gedeeld konden worden. Waardoor wij nooit het idee hebben gehad alleen te staan in de opvoeding van de hond.

Wat mij het meeste bij is gebleven is de betrokkenheid die getoond werd. Na het overlijden van mijn vorige hond, hebben wij heel snel een nieuwe hond genomen. Er was zo veel respect voor ons gevoel hierin en ook mijn spanningen en angsten werden rustig en respectvol besproken. Daarnaast waren wij soms wel eens een beetje jaloers in hoe goed jij de hond kon lezen. Hier hopen wij ook nog meer in te kunnen groeien. Daarnaast was het erg goed om het stappenplan zelf te maken, al heeft dit wel de nodige struggles met zich mee gebracht . Want wat is geduld hebben toch lastig.

Uiteindelijk hebben Tom en ik meer geleerd dan Sproet denk ik en moeten wij ook nog veel meer leren dan Sproet.

Tom en Karin van den Ham
Sproet.

We kennen Gerda doordat zij al jaren hulphonden traint en ik zag dat ze nu ook ” gewone ” honden traint.

Onze hond is een hond uit het buitenland met een rugzakje die soms angstig gedrag liet zien vooral naar kinderen toe. We wisten niet hoe we hier mee om moesten gaan en zij had ons al een paar keer hulp geboden via een korte cursus. We wilden wel verder hiermee vooral omdat er een kleinkind geboren zou worden.

Deze uitgebreide cursus was er één voor het hele gezin, iedereen deed mee in huis maar ook degene die niet meer thuis wonen, iedereen werd erbij betrokken zodat we het ook echt samen deden.

Wat wij echt geleerd hebben is de hond haar gedrag ” te lezen” en daar dan op tijd op te reageren. En dat als de hond overprikkelt raakt het juist goed is om haar uit die situatie te halen. We kregen echt handvatten die we goed konden toepassen en we zagen ook de veranderingen zowel bij de hond maar ook bij ons zelf.

Doordat we de hond beter gingen begrijpen konden we beter reageren en dan zag je dat de hond zich prettiger ging voelen en was het ook erg leuk om op deze manier met de hond te werken.

Desiree van de Mark en Jaszy