Gezinsbegeleiding

Bij het aanschaffen van een hond hebben we meestal een ideaalplaatje voor ogen. De hond moet een maatje worden, een knuffel, een hulp, een wandelmaatje of vul zelf maar in wat jouw ideaalplaatje is. Als je erover nadenkt kun je vast iets verzinnen maar het grappige is dat waarschijnlijk iedereen in het gezin daarin zijn eigen ideaalplaatje heeft. Super leuk natuurlijk, maar hoe ga je al die ideaalplaatjes stoppen in 1 hond? Ik vind het heel belangrijk dat er gedroomd wordt maar ik ben ook realistisch en weet dat het hard werken is om dromen uit te laten komen.

De verwachtingen en het gedrag van ieder afzonderlijk gezinslid heeft invloed op het gedrag van de hond. Om dat allemaal in goede banen te leiden is het belangrijk dat er gepraat wordt, regels opgesteld, verwachtingen besproken en dat onderzocht wordt hoe iedereen zijn steentje kan bijdragen om dit ideaalplaatje (zo dicht als mogelijk) te benaderen.  Omdat ik plezier in leren super belangrijk vind zal ik bij de gezinsbegeleiding d.m.v. spellen, opdrachtjes en gesprekken helpen inzicht te geven.

Dit programma is ook zeer geschikt om te volgen VOOR  de hond in huis komt. Want hoe fijn is het als je op het moment dat de hond binnen wandelt al weet hoe je situaties met je hond kunt sturen in je gezin.

Bijtincidenten voorkomen:

Helaas komt het regelmatig voor dat kinderen spanning geven bij honden. Er zijn heel veel redenen voor het ontstaan daarvan en is het praktisch altijd niemands schuld! Ik vind het belangrijk dat te benadrukken. Als in jouw gezin situaties voorkomen waarbij je zo’n gevoel hebt van “gaat dit allemaal wel goed?” of er bekruipt je zo’n onderbuik gevoel van onrust als het gaat om jouw hond en kinderen aarzel dan niet langer maar vraag een gratis en vrijblijvend telefonisch gesprek aan.

Ik help je graag onderzoeken of je gevoel klopt. Voor het voorkomen van bijtincidenten werk ik vanuit de gezinsdriehoek.

Hierbij ontdekken we wat iedereen nodig is en hoe ieder met zijn eigen talent kan mee helpen!