Los in het bos

“Wanneer mag ik mijn hond los laten lopen?” Is de vraag die ik vaak krijg. En mijn antwoord is dan: zo vroeg mogelijk op een veilige plek. Zo vroeg mogelijk? Nu al met mijn pupje van 8 weken? Veel eigenaren vinden dat maar spannend. Dat begrijp ik helemaal; Het is ook spannend, want blijft de hond wel bij je? En komt hij wel terug? Hoe ver mag hij weg en hoe lang? Wat doe je als hij blijft spelen met een andere hond? Behalve dit soort belangrijke vragen vind ik het ook nodig dat je nadenkt over hoe honden met elkaar spelen, waarom spelen nodig zou zijn en wat doe je als spel helemaal geen spel (meer) is. Dat je leert hoe je je hond steunt en hoe je hem leert op de goede manier te spelen. Ik vind dit super belangrijk omdat er nog te vaak vanuit gegaan wordt dat honden het samen wel oplossen met als resultaat honden die bang zijn voor andere honden of honden die leren dat ze “voor zichzelf op moeten komen”.

In het losloop programma help ik je inzicht te krijgen in hondentaal, gaan we samen het bos in, leer je oefeningen om je hond te laten kiezen voor jou i.p.v. iets anders en gaan we aan de slag met een perfecte “hier”.

Het programma bestaat uit privélessen maar ook ontvang je theorie, filmpjes en een online ontmoeting met uitleg en ruimte voor vragen. Hoe het programma er precies uitziet is afhankelijk van de leeftijd van de hond, welke ervaringen hij al heeft opgedaan en wat hij al kan opbrengen in aandacht voor jou. Ook als jouw hond op latere leeftijd pas los kan of mag loslopen is dit programma heel interessant.

In een gratis en vrijblijvend telefoongesprek kijken we samen wat voor jou en jouw hond nodig is.