Lezing

Ik geloof in de goedheid van de mens en van de hond. En toch gaat het helaas 75.000 keer per jaar mis. Ik ben ervan overtuigd dat dat niet komt door onwil, maar door onwetendheid. Heel logisch, want als je niet weet welke situatie jouw hond moeilijk vindt, kun je niet op tijd ingrijpen.

Ik heb foto’s gemaakt van honden en kinderen in situaties waarvan ik achteraf denk: O NEE! Waarom heb ik dat toen niet gezien?

In onze drukke maatschappij ontkom je er niet aan dat jouw hond in contact komt met kinderen. Mijn wens is dat iedereen die een hond heeft, weet welke situatie zijn/haar hond prima vindt en welke situatie niet. Hoe fijn zou het zijn dat je elk contact tussen jouw hond en (jouw) kind met zelfvertrouwen kunt sturen, zodat je daarna genietend kunt meekijken naar het contact tussen die twee?

Hiermee wil ik jullie graag helpen! Ben je benieuwd naar welke risicosituaties er zijn?

Ik geef een lezing over de 5 meest voorkomende risicosituaties tussen kind en hond. Hierdoor krijg je inzicht in wat voor jouw hond van toepassing is, zodat je die situaties goed kunt herkennen.

De lezing wordt gegeven op 10 Maart in de Smeedplaats, Veenderweg 36 in Bennekom. De lezing begint om 20.00 uur en we sluiten af om 21.45 uur.

De koffie en thee staan klaar om 19.45 uur.

 De kosten zijn €12,50 per persoon, € 20,- euro voor twee personen.

Opgeven kan gemakkelijk door het contactformulier in te vullen

Dit is wat aanwezigen erover schrijven:

De lezing wilde ik bijwonen omdat ik zelf een (jonge) hond heb die naar mijn weten geen vlieg kwaad doet, maar toch ben ik met kinderen altijd wel voorzichtig. Ik wilde weten waar ik op kan letten als hondeneigenaar. Als kinderverpleegkundige heb ik door de jaren een aantal gevallen van “hondenbeten” gezien. Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat mijn hond ook zoiets zou doen, maar toch betrof het vaak, zoals in de lezing ook naar voren kwam, “bekende” honden van het kind. Ik vond de lezing leerzaam en informatief. De informatie werd op een duidelijke en speelse manier verteld waardoor het niet saai was. De filmpjes en foto´s maakte het verhaal nog duidelijker en er was veel interactie tijdens de lezing, dat was heel prettig. Wat mij het meeste is bijgebleven is dat er zoveel af te lezen is van het gedrag van je hond. En dat je hem/haar op sommige momenten beter niet kan storen, kinderen dus ook niet. Ik kijk nu anders naar Stella en kan nu ook beter signalen vertalen. Dit helpt mij zeker het contact tussen mijn hond en kinderen in haar omgeving beter te begeleiden. Bedankt!!

Laura Blufpand en Stella.


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close