Lezing

Ik geloof in de goedheid van de mens en van de hond. En toch gaat het helaas 75.000 keer per jaar mis. Ik ben ervan overtuigd dat dat niet komt door onwil, maar door onwetendheid. Heel logisch, want als je niet weet welke situatie jouw hond moeilijk vindt, kun je niet op tijd ingrijpen.

Ik heb foto’s gemaakt van honden en kinderen in situaties waarvan ik achteraf denk: O NEE! Waarom heb ik dat toen niet gezien?

In onze drukke maatschappij ontkom je er niet aan dat jouw hond in contact komt met kinderen. Mijn wens is dat iedereen die een hond heeft, weet welke situatie zijn/haar hond prima vindt en welke situatie niet. Hoe fijn zou het zijn dat je elk contact tussen jouw hond en (jouw) kind met zelfvertrouwen kunt sturen, zodat je daarna genietend kunt meekijken naar het contact tussen die twee?

Hiermee wil ik jullie graag helpen! Ben je benieuwd naar welke risicosituaties er zijn?

In het najaar staat er een nieuwe lezing gepland. Datum en tijd volgen z.s.m. maar geef rustig alvast door dat je geïnteresseerd bent, dan stuur ik je t.z.t. een uitnodiging.

Dit is wat aanwezigen erover schrijven:

De lezing wilde ik bijwonen omdat ik zelf een (jonge) hond heb die naar mijn weten geen vlieg kwaad doet, maar toch ben ik met kinderen altijd wel voorzichtig. Ik wilde weten waar ik op kan letten als hondeneigenaar. Als kinderverpleegkundige heb ik door de jaren een aantal gevallen van “hondenbeten” gezien. Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat mijn hond ook zoiets zou doen, maar toch betrof het vaak, zoals in de lezing ook naar voren kwam, “bekende” honden van het kind. Ik vond de lezing leerzaam en informatief. De informatie werd op een duidelijke en speelse manier verteld waardoor het niet saai was. De filmpjes en foto´s maakte het verhaal nog duidelijker en er was veel interactie tijdens de lezing, dat was heel prettig. Wat mij het meeste is bijgebleven is dat er zoveel af te lezen is van het gedrag van je hond. En dat je hem/haar op sommige momenten beter niet kan storen, kinderen dus ook niet. Ik kijk nu anders naar Stella en kan nu ook beter signalen vertalen. Dit helpt mij zeker het contact tussen mijn hond en kinderen in haar omgeving beter te begeleiden. Bedankt!!

Laura Blufpand en Stella.

Ik wilde de lezing van Hondenschool Connect graag bijwonen daar het gaat over het leren kijken naar jouw hond en leren intrepreteren van zijn/haar gedrag.

De gegeven les was duidelijk, praktisch en leerzaam, gaf eye-openers en was interactief. Door het maken van een aantal vragen/stellingen werd ik bewust van bepaald gedrag van onze pup.

Wij hebben geen kleine kinderen meer, maar als hondenbezitter is goed om te leren dat bepaalde acties ook bepaalde reacties als gevolg hebben. Zeer toepasbaar in de dagelijkse praktijk.

Er zijn veel meer stress signalen dan ik wist. Dit is hetgeen wat me echt bijgebleven is en waar ik nu alerter op ben.

Echt voor herhaling vatbaar wat mij betreft!

Thea Drost en Skip

Wij waren bij de lezing omdat we zelf een pup hebben en informatie en tips zoeken om de kinderen goed met de pup om te laten gaan en wat we kunnen verwachten van de hond. Of juist wat is teveel gevraagd van haar.

Interactie was super binnen de groep. Vragenlijsten laten je nadenken over hoe je hond het doet. 

De vragen en antwoorden neem je mee in de opvoeding van je hond.

Groetjes Arendina, Dick, Stijn, Anne-Fleur en Sterre

  dagen

  uren  minuten  seconden

tot

Lezing