LEZING KIND-HOND


Op 4 juni heb ik een lezing gegeven waarin eigenaren de risicosituaties tussen hun hond en (hun)kinderen leerden herkennen. Want wist jij dat er jaarlijks 75.000 kinderen gebeten worden door een hond? En dat er bijna altijd een volwassene bij aanwezig is? Ik vertel je hier graag meer over. Heb je ook interesse in deze lezing? Mail naar gerda_boorsma@hotmail.com en je ontvangt een uitnodiging voor de eerst volgende lezing.

Dit is wat aanwezigen erover schrijven:

De lezing wilde ik bijwonen omdat ik zelf een (jonge) hond heb die naar mijn weten geen vlieg kwaad doet, maar toch ben ik met kinderen altijd wel voorzichtig. Ik wilde weten waar ik op kan letten als hondeneigenaar. Als kinderverpleegkundige heb ik door de jaren een aantal gevallen van “hondenbeten” gezien. Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat mijn hond ook zoiets zou doen, maar toch betrof het vaak, zoals in de lezing ook naar voren kwam, “bekende” honden van het kind. Ik vond de lezing leerzaam en informatief. De informatie werd op een duidelijke en speelse manier verteld waardoor het niet saai was. De filmpjes en foto´s maakte het verhaal nog duidelijker en er was veel interactie tijdens de lezing, dat was heel prettig. Wat mij het meeste is bijgebleven is dat er zoveel af te lezen is van het gedrag van je hond. En dat je hem/haar op sommige momenten beter niet kan storen, kinderen dus ook niet. Ik kijk nu anders naar Stella en kan nu ook beter signalen vertalen. Dit helpt mij zeker het contact tussen mijn hond en kinderen in haar omgeving beter te begeleiden. Bedankt!!

Laura Blufpand en Stella.


search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close