Over

Over Mij


Mijn naam is Gerda Boorsma. Ik ben eigenaar van Hondenschool Connect.

In 2006 kregen wij onze eerste hulphondpup in huis. Opvoeden en zo’n veertig commando’s leren was in die tijd onze opdracht. Dit was zo leuk! Maar ook zo vermoeiend soms, en frustrerend af en toe. Ik bleef zoeken naar waarom doet de hond wat hij doet? En waarom is dat soms/vaak niet wat ik bedoel? Waar begrijpen we elkaar niet? Inmiddels zijn we vele hulphonden verder en heb ik heel veel geleerd over honden. Ik ben ze steeds beter gaan “verstaan” zal ik maar zeggen. En toch bleef ik op zoek naar meer kennis en informatie over honden. In 2015 ben ik daarom begonnen met mijn opleiding tot kynologisch instructeur bij kenniscentrum Annorlunda. Deze moderne opleiding geeft les naar de nieuwste inzichten en onderzoeken naar honden. In maart 2017 heb ik deze opleiding met succes afgerond. Ik was klaar om mensen te helpen hun hond te leren begrijpen.

En zo ging ik in januari 2018 naar de kamer van koophandel en startte officieel met hondenschool Connect. Hondenschool Connect staat voor persoonlijke begeleiding van jou  en jouw hond. De programma’s zijn individueel en op maat. Bij jou thuis of een bij de training passende locatie. Deze keuze is bewust. Als je een hond in huis hebt loop je juist daar tegen dingen aan die je niet begrijpt. Of waar je last van hebt. En juist daar wil ik jou die uniek is en jouw hond die ook uniek is helpen steeds beter met elkaar samen te werken en een unieke band op te bouwen.

De lesmethode is beloningsgericht. Door middel van creatieve oefeningen werken we op een leuke manier aan een goede band met jouw hond. Ik vind dit belangrijk omdat een goede band alleen kan ontstaan uit wederzijds vertrouwen, begrip en liefde voor elkaar.

In 2018 kwam dierbare ontmoetingen op mijn pad. Dierbare ontmoetingen staat voor het terugdringen van bijtincidenten met kinderen. Ik ben de opleiding gaan volgen tot kind-hond professional en daar heb ik geleerd vanuit de gezinsdriehoek te werken. En echt, wat kan er veel misgaan tussen kind en hond maar dat maakt mij nog gemotiveerder om kinderen te leren honden te begrijpen. Daar ligt mijns inziens de sleutel naar een super leuke en fijne omgang tussen kind en hond. En wees nou eerlijk, wat is er fijner dan dat jouw vriend ook de vriend wordt voor jouw kinderen.

Kijk snel verder op de site, dan kun je zien of en hoe ik jou kan helpen.

Tot ziens!

Roos Blufpand heeft een prachtig lied gemaakt waarin zij prachtig verwoord wat ik belangrijk vind. Dat kind, mens en hond zich veilig voelen bij elkaar.

Je kunt het lied beluisteren via deze link